Uykum gelene kadar hepsinise annemin yemeklermi nasıl yaptığını anlatiim :-)
Her hafta dana femur kemikini haşlayıp, suyuna aşurelik buyday ya da kepekli pirinçten pilav pişirip dolabta saklıyo, her öğünüme de 1-2 çorba kaşığı bu pilavdan koyuyo :-)))
Ben 20 kilo üserinde bir köpüş olduğumdan her sabah ve her aksam 250 gr et ve 50-75 gr kemik yiyom, annem etlerimi kısık ateşte rengi dönünceye kadar tutuyo ve içine 2 çorba kaşığı havuç-bezelye-brokoli koyuyo, çok az da su ekliyo.
Sebzeli et ve kemikli yemekim soğuyunca içine minnacik tuz da koyuyo. Sona pilavima bu yemegi suyu ile koyup 1 çorba kaşığı yoğurt, acıcık pet dophilius da katıyo, bi de kas yapan gamma oryzanol de katıyo. Ben her hafta 3 gün tavuk, 2 gün hindi ve 3 gün dana eti yiyom.
Annem tavuk ve hindi etini hem göğüs hem de but etlerinden yarı yarıya karıştırıyo, bi de bu etleri yapınca içine 1 tatlı kaşığı da yumurta kabuğu tozu serpiyo.
Eğer dana eti yapıcaksa içine dana ya da kuzu karaciger, basen yürek ya da böbrek veya dalak da koyuyo tabii kusu kemik de beraber, işte o zaman yumurta kabugu daha as katiyo ;-) cunkim kemikin icinde zaten kalsiyum olmus oluyo :-D bunların çiğ ağırlığı 300-325 gramı geçmiyo, hoş geçse bilem ben hepsini yerim :-P~ Her öğünüme de 1-2 corba kaşığı kuru köpüş maması da ekliyo.
Hepsimise de afiyet olsun :*)
Karakızınız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder